Budapest aprópecsenye
Imádom a ragukat.
Sokféle alapanyagot lehet összekutyulni aszerint, hogy éppen mit van kedvem enni. Ki lehet bontakozni készítés közben, előre el lehet készíteni az alapanyagokat és az utolsó pillanatban összedobni.
A most következő receptet ezen az oldalon találtam.
Először nem akartam sertésszüzet tenni bele, mert túl jófajta husinak tartom. De mivel pont lapult egy kisebb darab a fagyasztóban, felolvasztottam és nekiugrottam.
Nem is bántam meg, nagyon finom lett. Sőt, még a finnyás gyerekeimnek is tetszett :)
Budapest aprópecsenye
Hozzávalók 4-6 főre:
15 dkg füstölt, húsos szalonna
50 dkg (1 kisebb) sertésszűz
1 közepes hagyma
20 dkg gomba
Fél zöldpaprika
1 kisebb paradicsom
20 dkg csirkemáj
Zsír
1 ek pirospaprika
Só, bors
1 nagy gerezd fokhagyma
10 dkg zöldborsó
Kb. fél l alaplé (vagy víz)
A tálaláshoz rizs
A csirkemájat falatnyi darabokra vágjuk, a szüzet és a szalonnát felcsíkozzuk. A gombát, paradicsomot, paprikát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk.
Egy serpenyőben egy tk zsírt felolvasztunk, kiolvasztjuk rajta a szalonnát, de ne teljesen pörcösre. Kiszedjük, mehet a helyére a szűz. Nagy lángon körbepirítjuk, ezeket is kiszedjük. A májdarabkákat alaposan megszurkáljuk villával, ezeket is megkapatjuk és hozzáadjuk a többi húshoz pihenni, kis időre lefedjük.
A serpenyőt kitöröljük, ismét teszünk bele kevés zsírt. Mehet bele a hagyma, paprika, paradicsom és a gomba. Többször lepirítva, alaplét aláöntögetve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, pár keverés után visszatesszük a húsokat és mehet bele a borsó is. Ismét felöntjük kevés alaplével és pár perc alatt összepároljuk az egészet. Végül beállítjuk a sóját és alaposan megborsozzuk. Párszor átkeverjük és tálalhatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: