Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2021. szeptember 8., szerda

Budapest aprópecsenye

 Imádom a ragukat.


Sokféle alapanyagot lehet összekutyulni aszerint, hogy éppen mit van kedvem enni. Ki lehet bontakozni készítés közben, előre el lehet készíteni az alapanyagokat és az utolsó pillanatban összedobni.


A most következő receptet ezen az oldalon találtam.


Először nem akartam sertésszüzet tenni bele, mert túl jófajta husinak tartom. De mivel pont lapult egy kisebb darab a fagyasztóban, felolvasztottam és nekiugrottam.


Nem is bántam meg, nagyon finom lett. Sőt, még a finnyás gyerekeimnek is tetszett :)


 


 


Budapest aprópecsenye


 20200205_115600s.jpg


Hozzávalók 4-6 főre:


15 dkg füstölt, húsos szalonna


50 dkg (1 kisebb) sertésszűz


1 közepes hagyma


20 dkg gomba


Fél zöldpaprika


1 kisebb paradicsom


20 dkg csirkemáj


Zsír


1 ek pirospaprika


Só, bors


1 nagy gerezd fokhagyma


10 dkg zöldborsó


Kb. fél l alaplé (vagy víz)


 


A tálaláshoz rizs


 


A csirkemájat falatnyi darabokra vágjuk, a szüzet és a szalonnát felcsíkozzuk. A gombát, paradicsomot, paprikát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk.


Egy serpenyőben egy tk zsírt felolvasztunk, kiolvasztjuk rajta a szalonnát, de ne teljesen pörcösre. Kiszedjük, mehet a helyére a szűz. Nagy lángon körbepirítjuk, ezeket is kiszedjük. A májdarabkákat alaposan megszurkáljuk villával, ezeket is megkapatjuk és hozzáadjuk a többi húshoz pihenni, kis időre lefedjük.


A serpenyőt kitöröljük, ismét teszünk bele kevés zsírt. Mehet bele a hagyma, paprika, paradicsom és a gomba. Többször lepirítva, alaplét aláöntögetve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, pár keverés után visszatesszük a húsokat és mehet bele a borsó is. Ismét felöntjük kevés alaplével és pár perc alatt összepároljuk az egészet. Végül beállítjuk a sóját és alaposan megborsozzuk. Párszor átkeverjük és tálalhatjuk is.


20200205_115606s.jpg


Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: