Loading...

Süssünk, főzzünk valamit!

Süssünk, főzzünk valamit! / 2024. február 23., péntek

Borjúhús vele sült zöldségekkel



Hozzávalók
4 személyre:


80 dkg
borjúhús, 3-4 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér vagy pasztinák, 5 cikk fokhagyma,
30 dkg gomba, 1 hagyma, só, bors, petrezselyemzöld, zsiradék.


Elkészítése:


1. A húst
felszeleteljük, ha szükség kissé klopfoljuk.


2. Forró
zsiradékon a szeletek mindkét oldalát kissé átsütjük, sóval és borssal
fűszerezzük.


3. Egy
tűzálló tálba rakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a pecsenyelevet és megszórjuk a
szeletekre vágott fokhagymával, alufóliával letakarva, előmelegített 200 fokos
sütőbe kb. 30 percig sütjük.


4. A
zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és a gomba kivételével a
húsra szórjuk, visszatesszük a sütőbe és letakarva puhára sütjük.


5. A gombát
nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát felszeleteljük.


6. Amikor a
hús megpuhult rászórjuk a gombát és a szeletekre vágott hagymát is. További 30
perc alatt készre sütjük. Sült krumplival vagy más ízlés szerinti körettel
tálaljuk.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: