Almás-tökmaglisztes morzsasüti
Morzsasüti: finom, gyümölcsös és egyszerű. Van már pár variáció, ez most tökmaglisztes. Az almához jól passzol a tökmagliszt. Többször is készítettem már. 😊
Almás-tökmaglisztes morzsasüti
Hozzávalók:
2 kisebb alma
kevés fahéj
A morzsához:
20 g teljes kiőrlésű búzaliszt
12 g tökmagliszt
12 g vaj
pici só
édesítő
Díszítéshez:
egy marék tökmag
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk. Kivajazott sütőformába tesszük. Kevés fahéjjal meghintjük.
A búzalisztet, a tökmaglisztet és az édesítőszert összekeverjük. A felkockázott vajat hozzáadjuk és összegyúrjuk, hogy morzsás állaga legyen.
A morzsát az alma tetejére szórjuk. A süti tetejére tökmagot is szórunk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd.
Második sütés |
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: