Loading...

Nagymamám konyhájából,...

Nagymamám konyhájából,... / 2021. április 19., hétfő

Almás répás kocka

A frissen, szépen, mosolygósan megvásárolt almák sorsa, időről, időre a szottyadás lesz, hogy nem vesszenek kárba, általában valamilyen süteményben végzik. Nagyon szeretjük az almás pitét és az almás muffint, de azt sem lehet mindig sütni, illetve lehet, csak egy idő után uncsi. Ilyenkor jönnek a keverem kavaron süleMények (:D ) 





400 g alma (hámozva, magozva legyen ennyi)
400 g sárgarépa (hámozva legyen ennyi)
1 narancs reszelt héja és leve
200 g cukor
100 g méz
8 egész tojás
150 ml olaj
1 teáskanál só
3 csapot teáskanál fahéj
250 g natúr joghurt
200 g teljeskiőrlésű liszt
300 g finomliszt
2 egész sütőpor
porcukor a meghintéshez


Az almát és a sárgarápát meghámozom és késes aprító segítségével miszlikre vágom, de nem pápesre, olyan lencse méretűre.

A tojásokat a cukorral és a mézzel elkezdem kikeverni, amikor már jó ki habos az állaga elkezdem hozzá csurgatni az olajat, a narancslevet és a reszelt narancshéjat, majd jól elkeverem. A száraz hozzávalókat egy tálba mérem összekeverem és a tojásos masszához adagolom a joghurttal felváltva, majd a legvégén beleforgatom a répát és az almát. 

Egy kb 35x25 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek, majd elegyengetem benne a masszát. Előmelegített sütőbe 35-40 percig sütöm és tűpróbával ellenőrzöm.

Ha kisült, félreteszem és hagyom tökéletesen kihűlni, majd vastagon megszórom porcukorral és kb 5x5 cm kockákra vágom. 



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: