Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. december 7., szombat

Almás pite

Imádom az almás pitét, ezért gyakran készítem, a család is nagyon szereti.  



Hozzávalók:


25 dkg liszt
10 vaj, vagy margarin
1/2 cs. sütőpor 
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 egész tojás

1 kg alma lereszelve

5 mk. fahéj
1/2 citrom leve
10 dkg cukor

zsömle vagy kekszmorzsa a tésztára

1 tojás sárgája

A liszthez  szórom a sütőport, elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrokat, a tojást és  összegyúrom. A tésztát hűtőbe teszem fél órára. 

A reszelt almához teszem a cukrot, a fahéjat és a megmosott mazsolát, addig párolom amíg a cukor elolvad.  Kihűtöm.  

A piteformát vastagon kivajazom, a tésztát úgy osztom el, hogy 2/3-ad, 1/3-ad legyen az arány.

A nagyobb tésztát kinyújtom, a piteformába igazítom. Az alját megszurkálom villával, megszórom morzsával és ráhalmozom az almatölteléket. A maradék tésztát kinyújtom csíkokat vágok belőle és a rácsozva a töltelékre rakom, majd megkenem a rácsokat tojássárgával. 

Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten, kb. 40 perc alatt sül meg. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: