Áfonyás muffin
Morzsaimádatom folytatásaként ez a vajas, áfonyás muffin kapott most egy extra ropogós, zabpelyhes réteget. Természetesen a morzsa elhagyható, vagy vágott olajos magokra cserélhető. A tíz darab nem elírás, azt szerettem volna, hogy szép magas, a formából szinte kicsorduló tésztájú sütijeim legyenek.
Hozzávalók, 10 muffinhoz
A tésztához2 csapott teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál fahéj/ ízlés szerint
morzsához a puha vajat elmorzsoltam a liszttel, édesítővel, hozzáadtam a zabpelyhet. Hűtőbe tettem. A finom, vajas,
gyümölcsös sütemény megkoronázása a fahéjas, ropogós tészta.
A
sütőt 180 fokra melegítettem és előkészítettem a muffinformát a
kapszlikkal.
A
szárazanyagokat egy tálba mértem és összekevertem. Egy másik, nagyobb
keverőtálban megolvasztottam a vajat, hozzáadtam a tojást, édesítőt,
tejet és tejfölt. Simára kevertem, majd beleforgattam a szárazanyagos
keveréket, végül az áfonyát. A tésztát habzsákba tettem és a formákba
nyomtam. Habzsák híján adagoljuk kanállal. A sütik tetején szétosztottam a morzsát , sütőbe tettem és 25 perc alatt megsütöttem. A sütési idő
irányadó, ellenőrizzük tűpróbával, hogy a sütemény megsült-e. A kész
muffinokat rácsra tettem kihűlni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: