A New York Times legendás szilvatortája
A sok almás süti után már nagyon szerettem volna valami mást, és Éva ajánlotta figyelmembe ezt a szilvatortát Annuskámtól. Állítólag ez volt a legnépszerűbb recept az internet előtti időkben, amit 1983-tól 1995-ig a szilvaszezonban minden évben publikálták a lapban. Nekem is nagyon bejött, mert egyszerű az elkészítése, és mert a tésztára reszelt marcipán nagyon különlegessé teszi. Olvastam olyat is, hogy a lisztet kell fele-fele arányban mandulalisztre cserélni, hát az a változat is érdekes lehet. Langyosan a legfinomabb ezért mindig kicsit megmelegítettem mikróban, és jó hideg tejszínhabot tettem rá.
Hozzávalók:
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 13 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg marcipánmassza
- 9 db szilva
- fél narancs leve
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Nagylyukú reszelővel ráreszeltem a marcipánt, és elrendeztem rajta a megmosott, félbevágott és kimagozott szilvákat. Meglocsoltam a fél narancs levével, megszórtam két evőkanál barnacukorral, és 1 teáskanál őrölt fahéjjal. 180 fokon 50 percig sütöttem, de még visszatettem 5 percre, amit nem kellett volna. Csak félidőtől kapcsoltam be a légkeverést, de mehet elejétől végéig, és nem kell a plusz 5 perc.
De az élet nem csupa marcipán és szilvatorta! Sőt, elég keménynek tűnik, bár nem az van, aminek a képen látszik! Ne higgyetek a szemeteknek!
Nem a sintér fogta be a rémült Amyt, hanem a napközibe viszik éppen, csak így sikerült a beszállás. Nem tudom, Lufi miért hagyja ezt? És még Amy játssza el azzal a szomorú nézésével, hogy ő az áldozat.
Aztán a napköziben meg a legjobb barátnők:
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: