~ TIRAMISU PISKÓTATEKERCS ~
»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 5 tojás, 5 ek cukor, 5 ek liszt, csipet só
Krém :
- 25 dkg mascarpone, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk instant kávé, 2 dl tejszín
továbbá :
- kb 1 dl eszpresszó, kb 2 - 3 ek cukor, 1 ek rumaroma
- kakaópor
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 30 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig és jó habosra verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 - 18 perc alatt megsütjük.
- Ha a piskóta megsült, deszkára borítjuk majd lehúzzuk róla a papírt, egy tiszta konyharuhára átfordítjuk és a ruhával együtt feltekerjük.
- A lefőzött kávéban oldódásig keverjük a cukrot és hozzáadjuk az aromát.
- A krémhez a krémsajthoz hozzáadjuk a kávéport, a tejszínt és közepes fokozaton az egészet, egy kézi mixerrel habosra verjük.
- A kihűlt piskótát kitekerjük, meglocsoljuk a kihűlt rumos kávéval és kb 10 perc után elkenjük rajta a krémet, majd visszatekerjük és sütőpapírba csomagolva 3 - 4 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalaláskor kakaóporral, felszeletelve kínáljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: