~ SZTRACSATELLA TEKERCS ~
»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, csipet só
Töltelék :
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 3 dl tej
- 2 dl tejszín, 3 ek porcukor, 1 tk vaníliakivonat
- 5 dkg étcsokoládé
- A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy nagy gáztepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig és jó habosra verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe egyengetjük és kb 15 - 18 perc alatt megsütjük.
- Ha a piskóta megsült egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a ruhával együtt a hosszabbik oldal mentén feltekerjük.
- A tejben megfőzzük a pudingport, hozzákeverjüük a porcukrot és a vaníliát, majd kihűtjük. A tejszínt habá verjük, majd kevés habbal fellazítjuk a pudingot, ezután hozzákeverjük a többi habot és a lereszelt csokoládét.
- A piskótát kitekerjük és megkenjük a krém 3 / 4 - ével majd visszatekerjük, ezutána maradék krémmel bekenjük a tekercset és 3 - 4 órára hűtőbe tesszük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: