Loading...

Juditka konyhája

Juditka konyhája / 2023. május 20., szombat

~ SZTRACSATELLA TEKERCS ~



»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, csipet só
Töltelék :
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 3 dl tej
- 2 dl tejszín, 3 ek porcukor, 1 tk vaníliakivonat
- 5 dkg étcsokoládé

  • A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy nagy gáztepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig és jó habosra verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe egyengetjük és kb 15 - 18 perc alatt megsütjük.
  • Ha a piskóta megsült egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a ruhával együtt a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. 
  • A tejben megfőzzük a pudingport, hozzákeverjüük a porcukrot és a vaníliát, majd kihűtjük. A tejszínt habá verjük, majd kevés habbal fellazítjuk a pudingot, ezután hozzákeverjük a többi habot és a lereszelt csokoládét.
  • A piskótát kitekerjük és  megkenjük a krém 3 / 4 - ével majd visszatekerjük, ezutána  maradék krémmel bekenjük a tekercset és 3 - 4 órára  hűtőbe tesszük. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: