Szőlő ivólé készítés után, a szőlőmag hasznosítása!
Az ősz utolsó befőzése nálam a birs elrakása, és a szőlő ivólé készítése Izabella szőlőmből.
A befőző automata ivólé készítőjével készítem a szőlő ívólevet, a visszamaradt, kissé átpasszírozott szőlő húst és a magot is hasznosítom.
Szőlőmag hatásai: Igen sok flavonoid, vagyis olyan növényi antioxidáns van benne, amely megvédi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásától. Proantocianidinokat (korábbi nevükön piknogenolokat) is tartalmaz. Ez utóbbiakról feltételezik a kutatók, hogy fontos szerepük van a szív– és érrendszeri betegségek, valamint a rák megelőzésében. Vízben és zsírban oldódó alkotórészeket egyaránt tartalmaz. A sejthártyán áthatolva az egész szervezetben képes kifejteni antioxidáns hatását. Azon ritka anyagok egyike, amelyek képesek áthatolni a vér–agy gáton, így védik az agysejteket a károsító hatásoktól.
Idén már készült
Az Izabella még nem érett!
A szőlő "montot"(felénk igy hívják a préselésnél vissza maradt szőlőt és magot) elosztom a tálcákon, megszárítom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: