Mézeskalács
Hozzávalók:
80 dkg liszt, 30 dkg porcukor, 1,5 dl méz, 3 tojás, 30 dkg vaj vagy margarin, 1 tasak mézeskalács fűszerkeverék, 2 teáskanál szódabikarbóna, csipet só.
Elkészítése:
1. A mézet a vajjal és a cukorral egylábasba tesszük, összeolvasztjuk.
2. Belekavarjuk a mézeskalács fűszert, hagyjuk kihűlni.
3. A lisztet a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk az olvasztott szirupot, a tojást és a csipet sót.
4. Sűrű masszát kapunk, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
5. A masszát lisztezett deszkán kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk.
6. Karácsonyi formákkal (gyerekek segítségével) kiszaggatjuk.
7. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, de vigyázzunk, mert gyorsan megéghet. 150 fokon 10-15 perc alatt elkészül. Ilyenkor még úgy tűnhet, hogy túl puha, de miután kihűlt, pont tökéletes lesz.
8. A sütiket egymástól legalább 1,5 - 2 cm távolságra tegyük a tepsibe, mert sütés közben megduzzadnak.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: