~ GESZTENYÉS HOLDACSKÁK ~
- 25 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor
csipet só, 1 kk sütőpor, 15 dkg vaj / margarin
- 1 tojássárgája, 15 dkg gesztenyemassza ( cukrozott ), 1 ek rumaroma
- pár ek tej - szükség esetén
- A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, ezután hozzáadjuk a kislyukú reszelőn lereszelt gesztenyemasszát, a tojássárgáját, az aromát és az egészet összegyúrjuk.
- A tésztát folpackba csomagolva legalább 60 percre hűtőbe tesszük, majd enyhén liszetezett felületen kb 8 mm - es vastagságúra kinyújtjuk és hold alakú kiszúróval kiszaggatjuk. ( ennek hiányában egy kisebb pohár segítségével félholdakat szaggatunk )
- A tésztaformákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 °C - os sütőben, kb 8 - 10 perc alatt megsütjük. Még melegen porcukorba hempergetjük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: