~ CSOKOLÁDÉS PALACSINTARÓZSA ~
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 2 tojás, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só, 20 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 10 g étk. keményítő
- 50 ml étolaj, 1 dl víz, kb 2 dl tej, 1 / 2 tasak sütőpor
Krém :
- 250 ml tejszín ( Hulala, Meggle ) ) 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg porcukor
- A krémhez a tejszínt forrásig melegítjük, elkeverjük benne a porcukrot, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra és simára keverjük, hűtőbe tesszük dermedni.
- A tésztához a tojást fehéredésig verjük a cukrokkal, majd hozzáakeverjük a többi hozzávalót. Az egészet csomómentesre keverjük, majd 15 percig állni hagyjuk.
- Ezután egy nagyobb ( 25 cm - es ) teflon serpenyőt kikenünk olajjal és a felforrósított serpenyőben, kicsit vastagabb palacsintákat sütünk.
- A megdermedt krémet jó habosra verjük, a kihűlt palacsintákat félbe vágjuk, majd minden fél darabot lekenünk a csokoládés krémmel.
- Ezután 5 fél palacsintát egymás mellé helyezünk úgy, hogy félig fedjék egymást, majd feltekerjük és egy tányér közepére helyezzük ( ez lesz a rózsa közepe ), a többit fél palacsintát pedig köré illesztgetjük, kialakítva a rózsaformát.
- Ha maradna krém azt szedjük habzsákba és töltsük ki vele a szirmok közeit. A rózsa köré karikagyűrűt helyezünk és 3 - 4 órán át hűtőben dermesztjük.
- Kakaóporral, decor cukorkával megszórva díszítjük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: