Loading...

Drága Barátnőm!

Drága Barátnőm! / 2018. február 15., csütörtök

Paprikás krumpli, egyszerűen

Drága Barátnőm!



Elmentek a gyerekek kollégiumba lakni, kiürült a ház. Nagyon fura, csendes minden, nem ehhez vagyunk hozzászokva. Mondjuk minden nap megcsörren a skype, hogy írjunk gyorsan valami egyszerű receptet. Úgy gondoltam ide írom le őket, mert itt könnyebben rá tudnak majd keresni, nem veszik el majd a sok üzenet között.



Most egy nagyon egyszerű, finom és laktató ételt írok le nekik, mi gyerekkorunkban minden héten ettük. Koleszos diákoknak pedig kötelező étel, ráadásul egyszerűen elkészíthető. 


 


paprikas_krumpli_1_resize.jpg


 


Hozzávalók:



• 1,5 kg burgonya
• 2 fej vöröshagyma
• 1 paradicsom
• 3 kanál olivaolaj
• só
• bors
• 2 kiskanál pirospaprika
• 1 kiskanál őrölt kömény
• 20 dkg füstölt kolbász


 


p1070296.JPG



A burgonyát hámozd meg, darabold fel. Az oliva vagy repce (egészséges, leviszi a koleszterinszintet ha csak ezzel főzöl! )  olajon  fonnyaszd meg  a hagymát, és szórd meg pirospaprikával. Vigyázz, hogy a hagyma ne égjen le mert keserű lesz, ezért folyamatosan kevergesd!  Add hozzá a kockákra vágott krumplit, és a felszeletelt paradicsomot. ( Ha nincs idénye helyettesítheted 1 nagy kanál sűrített paradicsommal is.) Fűszerezd sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a burgonyát, és fedő alatt párold puhára. Amikor már félig megfőtt a burgonya, add hozzá a darabokra vágott kolbászt is.


 


p1070299_resize.JPG



Amikor már szaftos a leve, és minden hozzávaló megpuhult, tálalható. Jó étvágyat mindenkinek! 


01csilla.jpg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: