Somlói galuska kicsi másképp
Az eredeti somlói galuska nagyon nagy munka, ez egy gyors, egyszerű változat, de nagyon finom. :-)
Hozzávalók:
Pudinghoz:
5 dkg mazsola
1/2 dl rum, vagy annak megfelelő rumaroma
35 dkg baracklekvár
Egy 4 tojásból sütött sárga piskóta
Pudinghoz:
5 ek. liszt
5 ek. cukor
2 púpozott ek. (hollandi) kakaópor
7 dl tej
5 dkg mazsola
1/2 dl rum, vagy annak megfelelő rumaroma
35 dkg baracklekvár
4 dl tejszínhab(nálam habszifonban készült)
Elkészítés:
A hozzávalókból főzök csokipudingot. A mazsolát rumba áztatom. A piskóta 1/3-át egy tálba tépkedem, rászórom a rumos mazsola felét, meglocsolom a piskótát rummal, rárakom a baracklekvár 1/3-át, majd ráöntöm a puding 1/3-át. Ezt még kétszer megismétlem. Amikor kihűlt, hűtőbe teszem.
Tálaláskor tejszínhabbal díszítem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: