Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. november 2., szombat

Sajtkrém házilag

 




Nincs is jobb, mint a házilag készített étel, befőtt, kenyér stb. Persze nem mindenkinek van lehetősége arra, meg ideje sincs, hogy teljesen kiiktassa a boltit, de azért az ilyen egyszerű dolgokkal érdemes próbálkozni. Én már régóta készülök erre, de nem vagyunk nagy sajtkrém fogyasztók, illetve eddig nem voltunk, így mindig halogattam. Most viszont nekiduráltam magam, és nem bántam meg, bár kicsit kételkedtem abban, hogy sikerülhet. Pedig elronthatatlan.

Mivel kész joghurtból kell készíteni, nem mindegy, hogy ez házi vagy bolti. Ha bolti, akkor 1 literhez 2-3 dl tejszínt adjunk, hogy kellően tartalmas és selymes legyen. Én a saját magam által készített joghurtot használtam, ezért erre nem volt szükség. A házi joghurt receptje itt található.

Hozzávalók:
1 liter házi joghurt
1,5 teáskanál só
bors
2 gerezd fokhagyma
zöldfűszerek

Elkészítés: A joghurtba keverjük a sót és a reszelt fokhagymát. Sűrű szövésű konyharuhát helyezünk egy szitába, és két napig a hűtőben csepegtetjük le a savót. Érdemes közben megnézni, és leönteni a felesleget. Amikor kész, szépen elválik a ruhától, és ki tudjuk borítani. Utána fűszerezhetjük ízlés szerint. Én borsot és vágott petrezselymet adtam hozzá. 




Tejtermékek házilag a kék szövegre kattintva: sölyt, túró, joghurt.

Sok szép napot, Isten áldását kívánom novemberben is. 

Tariska Zoltán:Ő (Isten) vigyáz rád

Törékeny az emberi élet,
Bűnteher alatt összeroppan a lélek.
Megmentője, gyógyítója egyedül Krisztus.
Kegyelmében életed örökre biztos.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: