Klímaváltozás hatása a kávéra
Adatok kávézáshoz 1.0: Világszinten naponta 2,25 milliárd csésze kávét fogyasztunk. Ahhoz, hogy egy cserje cseresznyét teremjen legalább 3-5 évet kell gondozni. Ráadásul a kávé elég érzékenyen nővény, minősége nagyban függ a megfelelő adottságoktól. A világ lakosságának kb. 1 % valamilyen módon gazdaságilag érintett a kávé iparban.
Ehhez a képlethez adjunk hozzá egy jó adag klimaváltozást és máris új számokkal találjuk magunkat szemben. Talán pont ezért van az, hogy a kávé termelésben érdekeltek elsők között reagálnak, adaptálódnak a környezeti változásokhoz. Vendégünk Magyar Vivien, zöld kávé vásárló első kézből szerzett tapasztalataival szinesítik epizódunkat.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: