Mérlegen - Sárközi Ákos és Kalocsai Zoltán arról, mitől "fine" a fine dining
Elindult a Mérlegen, a HVG üzleti podcastjának harmadik évadja, amelyben továbbra is a legsikeresebb magyar vállalkozók és kkv-szakemberek segítenek, hogy a legtöbbet tudd kihozni az üzletedből.
Az évadnyitóban Kalocsai Zoltán, a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra társtulajdonosa és Sárközi Ákos, az éttermek sztárszakács séfje volt Csatári Flóra Dóra és Dzindzisz Sztefan vendége, akiket arról kérdeztek, hogyan működik a fine dining, mint üzlet és mi kell ahhoz, hogy egy konyha megkapja a legrangosabb éttermi elismerést. De az is kiderül, hogyan alakítják át z e-autó piacot a kínai cégek és miért fontos, hogy egy étterem jelen legyen a Google térképen.
Iratkozz fel a Mérlegen csatornájára!
• Spotify: http://tiny.cc/MerlegenSpotify
• Apple Podcasts: http://tiny.cc/MerlegenApple
• Google Podcasts: http://tiny.cc/MerlegenGoogle
Hallgasd meg a HVG többi podcastját!
• Spotify: http://tiny.cc/HVGpodcastokSpotify
• Apple Podcasts: http://tiny.cc/HVGpodcastokApple
• Google Podcasts: http://tiny.cc/HVGpodcastokGoogle
• SoundCloud: http://tiny.cc/HVGpodcastokSC
Tartalomjegyzék:
• 0:00: Indul a harmadik évad! Mi jön ezúttal?
• 1:41: Hogyan alakítja át a kínai gyártók felfutása az e-autó piacot? Mit tud tenni az EU és Amerika, hogy ne legyen államilag finanszírozott versenyelőnyük?
• 9:02: Mi a szerepe a Google Mapsnek az éttermek életében? Mekkora befektetés a jól megcsinált hely a térképen?
• 14:35: Érkezik a stúdióba Kalocsai Zoltán és Sárközi Ákos
• 14:51: Hogyan lett sommelier, majd sommelierből étteremtulajdonos Kalocsai Zoltán?
• 16:18: Hogyan vezetett Sárközi Ákos útja a Borkonyháig?
• 17:40: Hogyan találtak egymásra, miért Ákost választották a Borkonyhában?
• 19:22: Hogyan tudták magukat meggyőzni arról, hogy nem lutri az étteremnyitás?
• 20:07: Mitől lesz „fine” a fine dining? Hol kell extra ráfordítás és hogyan lyukadtak ki ide, ha nem ez volt a cél? Merre vitte a bisztróötletet Ákos fine dining irányultsága?
• 25:25: Hogyan lehet megfelelő minőségű beszállítót találni Magyarországon a fine dininghoz?
• 26:38: Hogyan áll össze egy étlap? Honnan jön az inspiráció ezen a színvonalon?
• 29:30: Hogyan épül a csapat? Ki illik egy ilyen közegbe?
• 34:02: A Mackó című Golden Globe- és Emmy-díjas sorozat elvitte a nappalikba a fine dining világát, abban úgy fest, a séfnek szenvednie kell, hogy eljusson a csúcsra. Itthon mi a helyzet?
• 36:59: Milyen hatással volt a vendégekre, hogy egyre több és magasabb minőségű főzős, éttermi tartalom fogyasztható a médiában?
• 39:11: Milyen arányban magyarok vagy külföldiek a vendégeik?
• 41:13: Hogyan lesz egy hely „véletlenül” Michelin-csillagos?
• 43:45: Hogyan kell megtartani?
• 48:55: Mit tanácsolnak vállalkozóknak?
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: