Loading...
A kenyér lelke, kemencepornó, vadkovász
444 / 2024. július 27., szombat

A kenyér lelke, kemencepornó, vadkovász

Bede és Winkler helyett Miklós Mihály, a Marmorstein pékség tulajdonosa beszél arról, hogy hogyan és miért kell jó kenyeret sütni.

  • 01.45 Kézműves vagy adalékanyagmentes? Esetleg kisüzemi?
  • 04.30 Amerika élen jár. A tömegtermékek elsilányításában is. Ahol a legfejlettebb a civilizáció, ott a legrosszabb a kenyér.
  • 08.00 Amerikában a liszt is más. Kanada a gabonaparadicsom.
  • 09.50 Mi voltunk az első kézműves pékség. 2010. Kenyér lelke augusztus 20-án.
  • 14.00 A covid javította az emberek kenyérízlését.
  • 15.25 Szily Laci is rájött, hogy nem süthet minden nap kenyeret.
  • 19.00 És jöttek az adalékanyagok. Tej helyett tejpor, tojás helyett tojáspor, vaj helyett margarin. TÉRFOGATNÖVELLŐ! JOKER!
  • 21.30 A sütőipar lemaradt a gasztroforradalomról. 2010-ben a Costes már Michelin-csillagot kapott.
  • 26.00 Árérzékeny ország vagyunk, miért ilyen drága a kenyér?
  • 31.15 A kenyérnek nincs ára. Az ipari kenyerek jobban drágultak, mint a kézművesek, csökkent az árkülönbség.
  • 34.00 Be-e rúgják végre a szupermarketek kenyerespultjait?
  • 35.00 Magyarország nemzetközileg jól áll kézműves kenyérben. Bécs lemaradt.
  • 38.30 A szupermarketpékségeket bezárják. 
  • 39.30 A nagyüzemi pékségekre is nagy hatással volt a kézműves mozgalom, egyre többen sütnek rendes kovászos kenyeret.
  • 42.30 Öt százalék alatt. A piac húsz-harminc százalékáig is el lehetne menni, igény van.
  • 44.40 Napi egy tonna péksütemény. Nyolcvan-kilencven terméktípus.
  • 48.00 A magyar Baker Street.
  • 49.50 Kemencepornó. Fatüzelés. A katalánok a kemenceépítés braziljai.
  • 57.15 Az albán pékségek termékeit az teszi vonzóvá. Minőségben nincs nagy különbség.
  • 65.45  Lesz védjegy a magyar kézműves kenyérre.
  • 67.30 A jó liszt nyomában.
  • 79.00 Könnyebben emészthető.
  • 81.00 No munkaerő. Nyelvtudás nélkül is elhúzhatsz  nyugatra.
  • 85.00 Ez nehéz fizikai munka. Sehol sincs kézművespék-kélpzés. A cél, hogy legyen.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: