Loading...

Üzleti innováció, üzletfejlesztés

Üzleti innováció, üzletfejlesztés / 2024. augusztus 2., péntek

Élelmiszeripari trendek, innovációk és előrejelzések 1.

Élelmiszeripari innovációk - Fókuszban a fenntarthatóság


Az élelmiszer innováció egyik legszembetűnőbb trendje a fenntarthatóság és az etikus beszerzés felé való elmozdulás volt. A fogyasztók egyre jobban tudatában vannak élelmiszerválasztásuk környezeti hatásainak, és többet követelnek a termelőktől.


pexels-israelalbornoz-12034501_11zon.jpg


A vállalatok erre úgy reagáltak, hogy a karbonlábnyomuk csökkentését fenntartható csomagolási megoldásokkal, például biológiailag lebomló anyagokkal és újrahasznosítható tárolóedényekkel.


Megszaporodtak a növényi alapú és laboratóriumban előállított élelmiszerek, amelyek elméletileg kisebb környezetterhelést jelentenek, mint a hagyományos állattenyésztés.


Az élelmiszer előállítás és szállítás során a nyomonkövethetőség kulcsfontosságú tényezővé vált. (Forrás: Etprotein Kép: Pexels)


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: