Tarte Normande aux Pommes
Normandiai almás torta
A tarte a XII. század óta ismert francia étel. Sokféle és változatos receptje ismert; lehet sós vagy édes (az egyik leghíresebb a Tarte Tatin). Lehet előétel, főétel vagy desszert, fogyasztható forrón vagy melegen is (de hidegen sem rossz).
Tarte Normande aux Pommes
Normandiai almás torta
6 adag
Hozzávalók
1 tekercs vajas tészta
5-6 alma (lehetőleg renet)
15 cl tejszín
2 tojás
45 g porcukor
1 citrom
1/2 teáskanál fahéj
Elkészítés
Tekerjük ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy kb. 25 cm átmérőjű tortaformát. Egy villával szurkáljuk meg és tegyük félre hűvös helyre.
Melegítsük elő a sütőt 180 oC-ra.
Hámozzuk meg és magozzuk ki az almát. Vágjuk őket szabályos
szeletekre, közben locsoljuk meg citromlével, hogy ne feketedjenek meg.
Rendezzük el az almaszeleteket a tortalapon.
Toljuk a sütőbe a formát, és süssük 20 percig.
Verjük fel a tojásokat a cukorral, majd keverjük bele a
tejszínt és a fahéjat. Öntsük a keveréket a tortára, és süssük további 20-25
percig, amíg a krém megdermed, és a torta teteje aranybarna lesz.
Vegyük ki a tortát a formából, és langyosan vagy hidegen
tálaljuk.
Bon appétit! - Jó étvágyat!
Ez is érdekelhet: könnyen és gyorsan elkészíthető torták és piték a francia konyhából
Sós:
Quiche aux asperges et tomates-cerises (Quiche spárgával és koktélparadicsommal)
Tarte au Fromage de Chèvre (Kecskesajtos torta)
Tarte au Thon (Tonhalas pite)
Tarte aux Poivrons (Paprikás pite)
Édes:
Galette des Rois aux Pommes (Almás királyok tortája)
Tarte Tatin (A Tatin nővérek égett almatortája)
Ha tetszett a
bejegyzés, köszönöm, ha megosztod a linket másokkal is. A cikket viszont légy
szíves, ne másold!
Ha máskor is
szeretnél velünk (íz)utazni, inspirációért kövess minket a Mindenütt jóóó blog Facebook oldalán, az ÍzUtazás Facebook csoportban vagy a blog youtube csatornáján, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel
találkozhatsz!
LINKEK / FORRÁSOK
Tarte FRANCIAul: Tarte — Wikipédia (wikipedia.org)
Ex-anyósom receptgyűjteménye
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: