Zöldbableves
A zöldbablevest főleg nyáron szeretem, langyosan, nagyon üdítő, könnyű kis leves. :-)
Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
1/2 cs. kapor
só
bors
cukor
ecet
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
kevés víz
Elkészítés:
A zöldbabot odateszem főni, annyi vízben, ami jó ellepi. Sózom, beleteszem a fokhagymát, a kaprot és együtt főzöm. Vigyázni kell, hogy ne főjön nagyon szét a zöldbab.
Amikor kellően puha a zöldbab, elkészítem a habarást. A tejfölt kiverem a liszttel felengedem kevés vízzel, majd fokozatosan felengedem forró levessel, így öntöm hozzá, így nem lesz csomós. Ekkor teszek bele őrölt borsot, egy kevés cukrot, jól összeforralom.
Várok kicsit, amíg hűl és ecettel ízesítem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: