Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2024. május 13., hétfő

Zöld Spárga krémleves

 


dsc_3626.JPG
Zöld Spárga krémleves


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.


A recept 4 adagra:


Hozzávalók:


1 csokor zöld spárga


1 db nagy krumpli


2 evőkanál vaj


1,5 liter víz


2 dl főzőtejszín


1 erőleves kocka


Só, bors,  ízlés szerint


Reszelt sajt


4 szelet toast kenyér


 


Elkészítés:


Egy leveses lábasba beleteszek 1 evőkanál vajat, amit megolvasztok. Majd beleteszem a fás résztől eltávolított és apróra felvágott spárgát a meghámozott, majd felkockázott burgonyát. Ezután megpárolom és fűszerezem sóval és borssal ízlés szerint. Majd hozzá adom a vizet, a leveskockát és a fűszereket . Majd ha felforrt, és a zöldségek megpuhultak, akkor hozzáadom a tejszínt és a maradék 1 evőkanál vajat. Ezután utóízesítek, ha szükséges és botmixerrel  összedolgozom.  Még egyszer felforralom és kész. Apró kockákra vágott toast kenyérrel és reszelt sajttal tálalom.


Jó étvágyat kívánok.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: