Zablinzer
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
a tésztához:
1 2 0 g v a j
6 0 g n á d c u k o r
1 t o j á s
1 5 0 g t e l j e s k i ő r l é s ű l i s z t
5 0 g z a b p e h e l y l i s z t
a töltelékhez:
l e k v á r
a tetejére:
p o r c u k o r
A vajat, a nádcukrot és a tojást kézi mixerrel kihabosítjuk. A kétféle lisztet hozzáadva a tálban nagyjából összedolgozzuk, majd gyúródeszkára borítva gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk – ha szükséges, kevés hideg vizet adunk hozzá. Enyhén lisztezett felületen 3–4 mm vékonyra nyújtjuk, azonos számú, kb. 5 cm átmérőjű tele és lyukas linzert szaggatunk belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, 1–1 tele és lyukas kekszet lekvárral összeragasztunk. Legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy kicsit puhuljon, de ez a linzer nem lesz olyan omlós, mint a hagyományos, inkább roppanós marad.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: