Ünnepi linzer
Karácsonyra nagyon sokan sütnek linzert, én most sütöttem ünnepi formákkal kiszaggatva, és Meyer citrom héjával ízesítve. :-)
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 zsiradék(10 dkg margarin+ 10 dkg sertészsír)
10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor
1 tojás
1 Meyer citrom reszelt héja
sárgabaracklekvár
A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáteszem a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojást, összegyúrom, fél órát pihentetem a hűtőben.
Aztán kb. fél cm-re nyújtom, majd különböző formákkal kiszaggatom, közepes hőmérsékleten sütöm. Gyorsan megsül. Arra kell ügyelni, hogy nyers se maradjon a tészta, mert akkor "liszt ízű" lesz, de túl se süljön, mert akkor nem lesz omlós. Amikor kicsit barnul az alja, akkor már jó.
Amikor kihűlt a tészta lekvárral megtöltöm, vaníliás porcukorral meghintem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: