Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. augusztus 2., péntek

Töltött paprika

Természetesen idén nyáron sem maradhat el a töltött paprika főzése, most már másodszor főztem, de az elsőt nem fotóztam le. :-) 



 
 

Hozzávalók:


8-9 db közepes tv paprika
50 dkg sertéscomb
15 dkg rizs
1 fej hagyma
1 tojás
1 ek. olaj
4 gerezd fokhagyma
1 ek. pirospaprika
1 üveg vagy doboz paradicsompüré
bors
kevés liszt
1 ek. zsír
kevés cukor

A paprikákat megmosom, csumájukat eltávolítom.

Elkészítem a tölteléket. A húst a fokhagymával együtt ledarálom, hozzáteszem a megmosott rizst, elkeverem. A hagymát kockára vágom, a zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, így öntöm a húshoz. Teszek bele 1 tojást, sózom, borsozom. Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő.

A paprikákat megtöltöm, egy fazékba vizet forralok, megsózom, amikor forr, belerakom a paprikákat.

Lassú tűzön főzöm. 10 perc után hozzáöntöm a paradicsompüré felét, kicsi cukort is adok hozzá.

Amikor megfőttek a paprikák, ami kb. 45 perc, (ellenőrizni kell), a zsírból, lisztből készítek egy vékony rántást, berántom, ekkor adom hozzá a paradicsompüré másik felét, jól összeforralom. Ízesítem még ha kell egy kis sóval, cukorral a mártást.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: