Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. augusztus 3., szombat

Tejfölös krumplileves debreceni kolbásszal

Gyors finom leves, és praktikus is, mert a második fogás is megvan, a főtt kolbász kenyérrel és mustárral. :-) 





Hozzávalók: 


30 dkg krumpli (pucolva, tisztán mérve) 
1 pár  debreceni kolbász (hámozott)

2 szelet füstölt szalonna  

2 babérlevél
1 cikk fokhagyma
1  ek. liszt
2 dl tejföl
bors

2 mk. cukor
ecet 

Elkészítés: 

Felteszem a kockára vágott krumplit főni a kolbásszal és a szalonnával együtt, annyi vízben, hogy  levesmennyiségű legyen, hozzáadom a babérleveleket, a fokhagymát, sózom, borsozom.


Amikor puha a krumpli és a kolbász is megfőtt, habarást készítek, a tejfölt kikeverem a liszttel, felengedem egy kevés vízzel és a leveshez adom.
Jól összeforralom, ha kell még sózom, beleteszem a cukrot(minden ételbe, amit ecettel savanyítok, teszek egy kis cukrot), és miután levettem a tűzről ízlés szerint ecettel ízesítem.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: