Tejfölös krumplileves debreceni kolbásszal
Gyors finom leves, és praktikus is, mert a második fogás is megvan, a főtt kolbász kenyérrel és mustárral. :-)
Hozzávalók:
30 dkg krumpli (pucolva, tisztán mérve)
1 pár debreceni kolbász (hámozott)
2 szelet füstölt szalonna
1 cikk fokhagyma
1 ek. liszt
2 dl tejföl
bors
só
2 mk. cukor
ecet
Amikor puha a krumpli és a kolbász is megfőtt, habarást készítek, a tejfölt kikeverem a liszttel, felengedem egy kevés vízzel és a leveshez adom.
Jól összeforralom, ha kell még sózom, beleteszem a cukrot(minden ételbe, amit ecettel savanyítok, teszek egy kis cukrot), és miután levettem a tűzről ízlés szerint ecettel ízesítem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: