Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. február 17., péntek

Tárkonyos csirkeraguleves

raguleves.jpg


Tárkonyos csirkeraguleves


Kedves Látogatók!


Lassan beköszönt a tavasz, de addig is, amíg ideér egyetek egy finom csirkeragu levest.


Fogadjátok szeretettel. 


 


A recept 4 főre


Hozzávalók /


 


2 db csirkemell filé


 5 evőkanál napraforgóolaj


3 db közepes sárgarépa, 2 db közepes fehérrépa


 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma


20 dkg zöldborsó, 2,5liter víz


1 kis fej karalábé, 1 kis fej zeller


1,5 dl főzőtejszín, 1 evőkanál citromlé


3 db erőleveskocka, 1 csokor petrezselyem


Só, bors, tárkony és egyéb fűszerek ízlés szerint


1 evőkanál liszt


Elkészítés:


A csirkemellet, a vöröshagymát, a fokhagymát és a zöldségeket apró kockára vágjuk. Egy nagyobb lábasban az olajat felhevítjük, és a vöröshagymát megdinszteljük. Majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a hússal együtt kb 15 percig dinszteljük. Ezután fűszerezzük / só, bors, tárkony, fokhagyma és egyéb fűszerek ízlés szerint / Majd felöntjük a 2,5 liter vízzel. Mikor langyos a leves beleteszem az erőleves kockákat és felforralom. Ezután 10 perc forrás után beleteszem a zöldborsót. Addig főzzük, amíg meg nem puhul. Egy kis tálkába öntjük a tejszínt és rámerünk a 4-5 merőkanál levest és a lisztet. Majd jól összekeverem, csomómentesre. Amikor elkészült hozzáadom a finomra vágott petrezselymet és a citromlevet. Javaslom készítés közben többször meg kell kóstolni.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: