Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2024. december 30., hétfő

Szilveszteri sajtos 

sajtos_borzas_2017_12_31_003.jpg


Szilveszteri sajtos 


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami egyszerű és nagyon finom.


 


A recept 6 adagra :


Hozzávalók:


Tészta:


45 dkg finomliszt 


15 dkg margarin  


1 darab tojás 


2,5 dl tejföl 


10 dkg reszelt trappista sajt 


só ízlés szerint 


Töltelék:


180 g krémsajt 


10 dkg vaj 


3 ek tejföl 


1 mokkás kanál só 


15 dkg trappista sajt a forgatáshoz 


Elkészítés:


A tészta hozzávalóit: a lisztet, a margarint a tojást, tejfölt, sót és a reszelt sajtot összegyúrjuk. Majd kinyújtjuk kb fél centi vastagra kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Majd sütőben kisütjük a kis pogácsákat. Amíg sül közben elkészítjük a sajtkrémet a következők szerint. A krémsajthoz hozzáadjuk a vajat a 3 kanál tejfölt és a sót és jól összekeverjük. Amikor a pogácsa kisült, a krémmel kettőt összeragasztunk úgy, hogy a krém kicsit kilógjon. Ezután reszelt sajtba forgatom és kész.


Jó étvágyat kívánok. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: