Loading...

A konyha világa

A konyha világa / 2024. november 6., szerda

Sütőtökös zsemle csoki cseppel

 Édes zsemle sütőtökkel és csokival



Jó időbeosztással pont akkor kerül az  asztalra ez az édes zsemle amikor a desszert ideje elérkezik.


Hozzávalók:


3ek         meleg víz
20g         friss élesztő
20dkg     sütőtök püre
35dkg     finom liszt  (+ még 10 dkg szükség szerint)
15dkg     rétes liszt
20dkg     vaj
3db         tojás
10dkg     cukor
1tk          só
1tk          őrölt fahéj
10dkg     étcsoki csepp
               tej lekenésre


Elkészítés:


  • Egyenként hozzáadtam az  elkevert tojásokat, a maradék 25 dkg lisztet, rétes lisztet, puha vajat. 
  • A sütőtök víztartalmától, a felhasznált liszt minőségétől függően kell  vagy nem kell a + dkg liszt.
  • Én felhasználtam, a sütőtök elég sok víztartalommal rendelkezett.
  • Alaposan megdagasztottam, végén belekevertem a csokicseppet.
  • Tetővel lezárt tálban, kelesztő tálban 3 órát kelt szoba hőmérsékleten, majd enyhe lisztezett munkafelületen átgyúrtam.
  • Visszakerült a kelesztőtálba, ismét tetővel lezárva, hűtőszekrényben pihent egész éjszaka.

  • Reggel 30 percet pihent szoba hőmérsékleten, munkalapon.  Kb 10 dkg darabokat vágtam belőle, amiket megsodortam, közepére masnit kötöttem, az alul lévő véget felül hajtottam be, a felül lévő véget alul hajtottam be.

  • Sütőpapírral leterített sütőlapon további  másfél órát kelt, mielőtt sütőbe ment volna, tejjel lekentem.

  • 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 30 perc alatt megsült.





















Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: