Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. február 24., péntek

Stefánia vagdalt 

 


stefania_vagdalt_2023.jpg


Stefánia vagdalt 


Kedves Látogatók!


A jó időt várva készítettem egy finom Stefánia vagdaltat.


Fogyasszátok szeretettel.  


A recept 4 főre  :


Hozzávalók :


A töltelékhez :


4 db tojás 


A húshoz :


2 közepes fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma 


60 dkg darált sertéshús 


2 db tojás, 2 db zsemle vagy kenyér /picit száraz


1 csokor petrezselyem 


Só, bors, fűszerpaprika, 3 evőkanál étolaj


A burgonyapüréhez :


1 kg burgonya 


50 gramm vaj vagy margarin 


1 dl tejföl 


Elkészítés:


Először megfőzőm a 4 db tojást sós vízben majd megpucolom. Ezután a felkockázott vöröshagymát a 2 evőkanál olajon megdinsztelem. A zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatom. Majd elkészítem a húst a következők szerint. A darált húst egy tálba teszem, majd rá töröm a 2 db tojást, hozzáadom a fűszereket a megdinsztelt vöröshagymát és a fokhagymát. Ezután belerakom a kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret és összedolgozom. Én őzgerincformát egy evőkanál olajjal kikentem majd az 1/3 rész húsos masszát beleteszem a formába, úgy hogy mindenhová jusson, aztán ráteszem a főt tojásokat egymás alá hosszában. A maradék 35 dkg húsos masszát ráhalmozom, hogy jól lefedje. Ha elkészültem, alufóliával letakarva 200 c fokon 45 percig sütöm. 45 perc után leveszem a fóliát és további 15 percig sütöm, hogy szép aranybarna legyen.


A püréhez a burgonyát meghámozom, felkockázom és sós vízben megfőzőm. Mikor elkészült akkor egy edénybe áttöröm krumplinyomóval. Ezután hozzáadom a vajat, amit jól elkeverek a burgonyával. Majd hozzáadom a tejfölt, s jól összedolgozom az egészet.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: