Stefánia reszelt-főtt tojással és sajttal.
Stefániát sokszor készítek, de valahogy a főtt tojás nem igen kedvelt nálunk, mert a sárgája túl fojtós..... így aztán most egy ötlet alapján a tojás reszelve került a húsmasszába, és így már szívesen ettük meg. Mivel mindenkinek kedvezni szerettem volna, így az egyik felébe a reszelt tojás, míg a másik felébe sajt került. Tálaláskor hagymás tört krumplival, és fejes salátával kínáltam, de ez már ízlés dolga.
70 dkg darált sertéscomb
15 dkg trappista sajt
2 db zsemle
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint)
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
csipetnyi őrölt szerecsendió (el is hagyható)
1 db tojás (nagy)
A zsemlét öntsük fel hideg vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.
A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az
összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk
meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.
Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 60 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeljük ki a tepsiből, és ízlés szerint szeleteljük fel.
Tálaláskor a felszeletelt stefániát ízlés szerinti körettel, salátával
kínáljuk. Jól illik hozzá pl. a krumplipüré, a hagymás tört krumpli, de
pl. egy tányér főzelék is. A reszelt főtt tojás szaftosabb marad, nem lesz a sárgája fojtós, így nálunk mindenki szívesen megeszi.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: