Loading...

Süss Vanilinnel!

Süss Vanilinnel! / 2023. január 14., szombat

Sós rudak sajttal és szezámmaggal

Szilveszter estéjét barátoknál töltöttem, oda vittem ezeket a sós rudakat. Az egyik felét szezámmaggal  szórtam meg, a másik felére sajt került. Mindkettőt szívesen eszegettük társasjátékozás közben.


Sós rudak sajttal és szezámmaggal

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg finomliszt

15 dkg teljes kiőrlésű liszt

20 dkg vaj

1,5 teáskanál só

1 teáskanál sütőpor

1 tojássárgája

1-2 evőkanál víz


A tetejére:

1 tojásfehérje

szezámmag

reszelt sajt


Elkészítés:

Egy tálban a finomlisztet és a teljes kiőrlésű lisztet összevegyítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a szükséges vizet, majd összegyúrjuk.  A tésztát hagyjuk 20 percig pihenni.

Pihentetés után kinyújtjuk majd egy éles késsel  rudakra vágjuk. A rudak tetejét lekenjük tojásfehérjével majd megszórjuk sajttal illetve szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk őket és 20-25 perc alatt megsütjük.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: