Répás-gombás pulykamell.
A hűtőben volt egy darab pulykamell, így gondoltam gombával, és sárgarépával tejszínes szószban készítem el.... Mivel sem a húsnak, sem pedig a gombának, és a vékonyra szeletelt sárgarépának nem kellett sok idő ahhoz hogy puhára, roppanósra párolódjanak, így az egész főzés nem tartott bő fél óránál tovább. Én tálaláskor bulgurt kínáltam hozzá, de pl. a rizs vagy éppen a krumplipüré is jól illik hozzá.... de egy szelet friss kenyérrel is tunkolhatjuk.
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell
50 dkg csiperke gomba
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma (nagyobb)
2 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint)
őrölt színesbors (ízlés szerint)
2 tk ételízesítő
1 tk majoránna
1 kk kakukkfű
2 dl Milli főzőtejszín
2 ek étolaj
A pulykamellet mossuk meg, papírtörlővel itassuk le a nedvességet, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.
A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. (Én legyalultam az uborkareszelőn, hogy szép vékony legyen.)
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a fokhagymát pedig vágjuk fel apróra.
Egy wok-ba (vagy serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a feldarabolt pulykamellet, majd süssük fehéredésig. Ekkor szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
Ezután a zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig a vékonyra szeletelt sárgarépát.
Keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt gombát is.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, a bazsalikommal, és a kakukkfűvel, majd pároljuk kb. 10 percig, hogy a levét szinte egészen elfője.
Ezután adjuk hozzá az elősütött pulykamellet, öntsük hozzá a főzőtejszínt, ha szükséges ízesítsünk utána, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a tejszíntől kissé besűrűsödjön.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Jól illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, eltudom képzelni krumplipürével, de friss kenyérrel is tunkolhatjuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: