Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. augusztus 14., hétfő

Ratatouille

dsc_3650_masolata_1.JPG


Ratatouille


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc zöldséges receptemet, ami egyszerű, nagyon finom és laktató.


 


Hozzávalók 4 személyre


A recept:


25 dkg padlizsán 


25 dkg cukkini 


25 dkg paradicsom 


25 dkg fehér paprika 


4 nagy fej vörös hagyma 


Só, bors, fűszerpaprika és egyéb fűszerek ízlés szerint 


4 evőkanál sertés zsír 


petrezselyemzöld 


Elkészítés : 


Ragu :


A paradicsomot, cukkinit, a padlizsánt és a paprikát megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk. Majd karikára vágjuk. A paradicsomot karikára vágjuk. A hagymát meghámozás után apróra vágjuk. Ezután kezdjük elkészíteni a következők szerint. A zsírt felmelegítjük, beletesszük a hagymát és megdinszteljük. Ezután rátesszük a szeletelésből megmaradt paprikát, cukkinit, padlizsánt és pár perc múlva a paradicsomot is. Majd fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikával.  25-30 percig lassú tűzön főzzük. Lehet csak magában vagy köretként karikára vágott sült burgonyával tálalni. Én csak magában tálaltam petrezselyemzölddel.


Tálalás: 


A paradicsomot, cukkinit, padlizsánt és hagymát megmossuk, majd karikára vágjuk és roston megsütjük úgy, hogy ne essen össze. Majd rétegezem egy fogpiszkálóra a zöldség karikákat. Ezután előveszek tányérokat és tálalok a következők szerint. A tányérra először ragut teszek, majd a felszúrt zöldségeket a képen látható módon.


Jó étvágyat.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: