Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. október 19., szombat

Rántott karaj párolt rizzsel

A rántott karajhoz általában krumplipürét, vagy hagymás tört krumplit szoktam készíteni köretnek, de most párolt rizzsel kívántam, amihez szilvabefőttet ettem. :-) 




Hozzávalók:

4 szelet karaj
liszt
tojás
zsemlemorzsa
zsír a kisütéshez

10 dkg rizs

A karajszeleteket kiklopfolom, besózom, hagyom állni egy órát.

Lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom a hússzeleteket, arra kell ügyelni, hogy a tojást jól csurgassuk le róla, mert ha sok marad rajta nagyon "felpuklisodik" a bunda amikor sül, és ezért összekapódik benne a hús, emiatt pedig rágós lesz, nem pedig finom puha, omlós.

Nagyon forró és nem túl bő zsiradékban, hirtelen sütöm ki a bepanírozott hússzeleteket, ez is azért fontos, hogy ne kapódjanak össze a húsban az inak, mert akkor megkeménykedik a hús.

A rizst a szokásos módon megpárolom, azzal tálalom a húst.

Szilvabefőttet ettem hozzá.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: