Rántott karaj párolt rizzsel
A rántott karajhoz általában krumplipürét, vagy hagymás tört krumplit szoktam készíteni köretnek, de most párolt rizzsel kívántam, amihez szilvabefőttet ettem. :-)
Hozzávalók:
4 szelet karaj
só
liszt
tojás
zsemlemorzsa
zsír a kisütéshez
10 dkg rizs
só
A karajszeleteket kiklopfolom, besózom, hagyom állni egy órát.
Lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom a hússzeleteket, arra kell ügyelni, hogy a tojást jól csurgassuk le róla, mert ha sok marad rajta nagyon "felpuklisodik" a bunda amikor sül, és ezért összekapódik benne a hús, emiatt pedig rágós lesz, nem pedig finom puha, omlós.
Nagyon forró és nem túl bő zsiradékban, hirtelen sütöm ki a bepanírozott hússzeleteket, ez is azért fontos, hogy ne kapódjanak össze a húsban az inak, mert akkor megkeménykedik a hús.
A rizst a szokásos módon megpárolom, azzal tálalom a húst.
Szilvabefőttet ettem hozzá.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: