Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. február 8., szerda

Rakott húsos tészta recept

dsc_3740.JPG


Rakott húsos tészta recept


Kedves Látogatók!


 


Megosztom veletek gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.


A recept 4 adagra 


Hozzávalók


0,5 kg darált hús /sertés vagy pulyka /


1 fej vörös hagyma 


3 gerezd fokhagyma


2 evőkanál olívaolaj 


2 evőkanál őrölt piros fűszer paprika


só, bors, chilipehely és egyéb fűszerek ízlés szerint 


50 dkg tészta / ízlés szerint bármilyen tészta jó /


Az összerakáshoz :


500 gramm tejföl


3dl tejszín


10-15 dkg parmezán sajt 


Elkészítés:


 


A fokhagymát és a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a darált húst. Összepirítom, fűszerezem. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a tésztát (én a fussilit vagy a tarajos csőtésztát szeretem ehhez az ételhez) és készre főzőm. Egy nagyobb tepsit egy kis vajjal kikenek, beleteszem a tészta felét, rá a húsos paprikás ragut, tejfölt rétegezek közé, pár szelet friss paradicsom, majd a tészta másik felével betakarom.


Tejföl és tejszín megy a tetejére, majd egy kis sajt, s kb fél óra alatt készre sütöm. 


Jó étvágyat hozzá.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: