Pepeçura avagy lila szőlő puding
Első alkalommal próbáltuk ki ezt az érdekes receptet. Nekem nagyon megtetszett hiszen nem nagyon készítünk szőlőből édességet, pláne nem pudingot.
Ízletes, kicsit a kékszőlőlére és a birsalmasajtra emlékeztetett bennünket.
Hozzávalók:
500g kékszőlő
200 ml víz
25 g cukor
2 ek kukorica liszt
0.5 ek búza keményítő (kukorica keményítő is lehet)
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük és fazékba tesszük.
Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a szőlő levet enged.
Ekkor szűrőn átnyomkodjuk.
Egy merőkanálnyit tegyünk félre, a többit öntsük vissza a fazékba.
A félretett szőlőlével keverjük el a kukoricalisztet és a keményítőt.
Adjuk a keményítős keveréket a szőlőpüréhez és forraljuk fel.
Amikor kellően besűrűsödött szedjük tálkákba és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd néhány órára tegyük be a hűtőbe.
Tálaláskor pisztáciával és darált dióval díszítjük.
Annó
Forrás: yemek.com
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: