Paprikás krumpli tejfölös uborkasalátával
Imádom a paprikás krumplit, új krumpliból, petrezselyemzölddel és tejfölös uborkasalátával. :-) Most is így készült. :-)
1 kg krumpli
2 pár debreceni kolbász
1 nagy fej hagyma
1 ek. pirospaprika
só
bors
körömnyi babérlevél
1/2 mk. köménymag
1 ek. zsír
1 kígyóuborka
1 kis fej hagyma
3 dl tejföl
só
A zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a karikára vágott kolbászt, kicsit együtt is pirítom, majd a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom, borsozom, egy körömnyi babérlevelet teszek bele, és kb. fél mokkáskanálnyi köménymagot szórok rá.
Addig főzöm, amíg a krumpli puha lesz.
Az uborkát legyalulom, a hagymát szeletekre vágom, összekeverem és kissé besózom. Így hagyom állni egy órán át. Ezután ráteszem a tejfölt, jól elkeverem, ha kell még sózom. Lehűtöm.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: