Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. augusztus 4., vasárnap

Paprikás krumpli tejfölös uborkasalátával

Imádom a paprikás krumplit, új krumpliból, petrezselyemzölddel és tejfölös uborkasalátával. :-) Most is így készült. :-) 




1 kg  krumpli


2 pár debreceni kolbász



1 nagy  fej hagyma
1 ek. pirospaprika

bors
körömnyi babérlevél
1/2 mk.  köménymag 

1 ek. zsír

1 kígyóuborka

1 kis fej hagyma

3 dl tejföl




A zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a karikára vágott kolbászt,  kicsit együtt is pirítom, majd  a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom, borsozom, egy körömnyi babérlevelet teszek  bele, és kb. fél mokkáskanálnyi köménymagot szórok rá. 

Addig főzöm, amíg a krumpli puha lesz. 

Az uborkát legyalulom, a hagymát szeletekre vágom, összekeverem és kissé besózom. Így hagyom állni egy órán át. Ezután ráteszem a tejfölt, jól elkeverem, ha kell még sózom. Lehűtöm. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: