Paprikás krumpli kolbásszal és virslivel
Imádom a paprikás krumplit, már nagyon régen volt, ezért most főztem. :-) Kolbásszal és virslivel, ahogy én szeretem. :-)
Hozzávalók:
1 kg krumpli
15 dkg füstölt kolbász
1 pár virsli
1 nagyobb fej hagyma
1 ek. pirospaprika
só
bors
2 ek. zsír
1/2 mk. köménymag
1 ek. zsír
A zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, ráteszem a karikára vágott füstölt kolbászt és virslit, kicsit együtt is pirítom, majd a tűzről levéve hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom, borsozom.
Egy körömnyi babérlevelet teszek bele, és kb. fél mokkáskanálnyi köménymagot szórok rá. Így együtt nagyon finom ízt ad az ételnek, de vigyázni kell, tényleg csak kevés babérlevél kell, mert különben intenzív íze lesz az ételben.
Puha kenyérrel és ecetes almapaprikával ettem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: