Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. április 24., hétfő

Olasz Sajttorta 

16804601_1235954389784924_873860263_o.jpg


Olasz Sajttorta 


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc édességem receptjét, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.


 


A recept 8 adagra


Hozzávalók


Az alaphoz :


20 dkg darált keksz


10 dkg olvasztott vaj


6 dkg kristálycukor


A töltelékhez :


75 dkg  mascarpone


 2 csomag vaníliás cukor


15 dkg kristály cukor 


3 darab tojás


6 dkg finom liszt


2 dl tej 


Elkészítés:


Az alaphoz :


Az olvasztott vajat összekeverjük a cukorral és a darált keksszel. Egy magasabb falú tepsibe teszem a masszát, amit nem kell kivajazni. 


 


A töltelékhez :


Az egész tojásokat habosra keverjük a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Majd hozzáadjuk a tejet a mascarponét és a lisztet. Ezt a masszát ráöntjük a torta alapra a tepsiben. A sütőben 180 fokon 45-55 perc alatt készre sütjük. Majd jól kihűtjük. Hidegen fogyasztjuk. Jó étvágyat kívánok!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: