Mogyorókrémes epres fonat cukorbetegeknek.
Mivel szépen terem a kertben az eper, a hűtőben pedig mindig van egy-két csomag leveles tészta, így gondoltam sütök egy finom süteményt. A készen vásárolt leveles tésztának köszönhetően pedig pikk-pakk elkészült, és nagyon, de nagyon finom, ám szépnek nem mondható. Így ez a sütemény a ronda, de finom kategóriába tartozik, ám mivel diabetikus mogyorókrémmel készült, epret meg mértékkel cukorbetegként is lehet enni, így lelkiismeret furdalás nélkül láttam hozzá a kóstoláshoz.....
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
2-3 ek diabetikus mogyorókrém
kb. 20 dkg eper
1 kisebb tojás a lekenéshez
szeletelt mandula a szóráshoz
Az epret alaposan mossuk meg, majd szeleteljük fel.
A leveles tésztát csomagoljuk ki, kanalazzuk a közepére egy szélesebb csíkban mogyorókrémet, majd egyenletesen kenjük el. Ezután pakoljuk rá a felszeletelt epret.
Ezután a mindkét oldalon üresen maradt tésztarészt vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra, majd felváltva hajtsuk rá a tésztacsíkokat az eperre.
Ezután a sütőpapírral együtt, helyezzük tepsire, majd kenjük le felvert egész tojással, és ízlés szerint szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe és kb. 200 fokon, 25-30 perc alatt
süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 180 fokon, 25 percig
sütöttem.)
Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg poreritrittel, szeleteljük fel, és langyosan kínáljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: