Loading...

Gizi-receptjei

Gizi-receptjei / 2024. május 17., péntek

Mogyorókrémes epres fonat cukorbetegeknek.

 


Mivel szépen terem a kertben az eper, a hűtőben pedig mindig van egy-két csomag leveles tészta, így gondoltam sütök egy finom süteményt. A készen vásárolt leveles tésztának köszönhetően pedig pikk-pakk elkészült, és nagyon, de nagyon finom, ám szépnek nem mondható. Így ez a sütemény a ronda, de finom kategóriába tartozik, ám mivel diabetikus mogyorókrémmel készült, epret meg mértékkel cukorbetegként is lehet enni, így lelkiismeret furdalás nélkül láttam hozzá a kóstoláshoz.....


 


Hozzávalók:

1 cs leveles tészta

2-3 ek diabetikus mogyorókrém

kb. 20 dkg eper

1 kisebb tojás a lekenéshez

szeletelt mandula a szóráshoz

 

 

 

 Az epret alaposan mossuk meg, majd szeleteljük fel.

A leveles tésztát csomagoljuk ki, kanalazzuk a közepére egy szélesebb csíkban mogyorókrémet, majd egyenletesen  kenjük el. Ezután pakoljuk rá a felszeletelt epret.

Ezután a mindkét oldalon üresen maradt tésztarészt vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra, majd felváltva hajtsuk rá a tésztacsíkokat az eperre. 

Ezután a sütőpapírral együtt, helyezzük tepsire, majd kenjük le felvert egész tojással, és ízlés szerint szórjuk meg a szeletelt mandulával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe és kb. 200 fokon, 25-30 perc alatt
süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 180 fokon, 25 percig
sütöttem.)

Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg poreritrittel, szeleteljük fel, és langyosan kínáljuk.

 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: