Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. december 20., szerda

Mézeskalács

foto_4.JPG


Mézeskalács recept


Hozzávalók:


1 kg liszt 


3 kávéskanál szódabikarbóna 


 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék 


30 dkg porcukor 


30 dkg margarin 


2,5 dl méz 


3 tojás 


színes dekor cukrok ízlés szerint a díszítéshez


Leírás:


1, Nagyobb tálba összekeverjük az 1kg lisztet,a 3 kiskanál szódabikarbónát , az 1 csomag mézeskalács fűszerkeveréket , a  30 dkg porcukrot, a 30 dkg margarint ,a 2,5 dl mézet és a 3 db habosított tojást, 15 percig pihentetjük, majd 6 adagra osztjuk, utána 3 mm re/fél ujjnyi vastagra/ kinyújtjuk . Ezt követően tetszés szerinti formákat készítünk.


2, A tepsibe sütőpapírt teszünk, majd 160 fokon 12 percig sütöm.



  1. Dekoráljuk tetszés szerint


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: