Mézes krémes
Mézes krémes
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű és mennyei.
A recept 4 adagra :
Hozzávalók:
Tészta:
0,5 kg liszt
6 dkg olvasztott zsír
4 ek olvasztott méz
1 ek tejföl
15 dkg porcukor
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
500 ml tej
2 tojás
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 vanilla puding
1 zselatin expressz (vagy lapzselatin)
Máz:
10 púpozott ek cukor
6 ek főzött kávé
2,5 ek kakaópor
2 dkg vaj
Elkészítés:
Tészta:
Vegyél egy nagyobb tálat, tedd bele a lisztet, cukrot és a szódabikarbónát, majd keverd össze. Tedd bele az összes többi hozzávalót és gyúrd össze egy nyújtható állagú, egynemű tésztává. Oszd 4 egyenlő részre. A tésztákat egyesével nagyon vékonyra kinyújtjuk és megsütjük 180 fokos sütőben 10 percig sütőpapírral kibélelt tepsiben. Majd hagyjuk kihűlni.
Krém:
A krém készítése következik. Tegyél egy lábasba tejet, cukrot, vajat, vanília pudingot és tojás sárgáját és folyamatosan keverve forraljuk fel és hagyjuk forrni míg be nem sűrűsödik. Utána belekeverjük a zselatint és a felvert tojás fehérjét. hagyjuk kihűlni.
Máz:
A máz készítéséhez vegyél elő egy kis lábast, tedd bele a kávát, cukrot és a kakaót, és olvaszt össze. Keverd bele a vajat, s nagyon gyorsan kend meg vele a süti tetejét, mert már az edényben megszilárdul.
Amikor a krém és a tésztalapok is kihűltek, rétegezzük egymásra és a mázt kenjük a tetejére a fent említett módon. Majd hagyjuk néhány órát megpuhulni.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: