Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. május 9., kedd

Mézes krémes

16790645_1235954339784929_128641670_n.jpg


Mézes krémes 


 


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc desszertemet, ami bonyolultnak tűnik, de nagyon egyszerű és mennyei.


 


A recept 4 adagra :


Hozzávalók:


Tészta:


0,5 kg liszt


6 dkg olvasztott zsír


4 ek olvasztott méz


1 ek tejföl


15 dkg porcukor


1 tojás


1 kávéskanál szódabikarbóna


Krém:


500 ml tej 


2 tojás


15 dkg porcukor


20 dkg vaj


1 vanilla puding


1 zselatin expressz (vagy lapzselatin)


Máz:


10 púpozott ek cukor


6 ek főzött kávé


2,5 ek kakaópor


2 dkg vaj


 


Elkészítés:


Tészta:


Vegyél egy nagyobb tálat, tedd bele a lisztet, cukrot és a szódabikarbónát, majd keverd össze. Tedd bele az összes többi hozzávalót és gyúrd össze egy nyújtható állagú, egynemű tésztává. Oszd 4 egyenlő részre. A tésztákat egyesével nagyon vékonyra kinyújtjuk és megsütjük 180 fokos sütőben 10 percig sütőpapírral kibélelt tepsiben. Majd hagyjuk kihűlni.


 


Krém:


A krém készítése következik. Tegyél egy lábasba tejet, cukrot, vajat, vanília pudingot és tojás sárgáját és folyamatosan keverve forraljuk fel és hagyjuk forrni míg be nem sűrűsödik. Utána belekeverjük  a zselatint és a felvert tojás fehérjét. hagyjuk kihűlni.


 


Máz:


A máz készítéséhez vegyél elő egy kis lábast, tedd bele a kávát, cukrot és a kakaót, és olvaszt össze. Keverd bele a vajat, s nagyon gyorsan kend meg vele a süti tetejét, mert már az edényben megszilárdul.


 


Amikor a krém és a tésztalapok is kihűltek, rétegezzük egymásra és a mázt kenjük a tetejére a fent említett módon. Majd hagyjuk néhány órát megpuhulni.


 


 


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: