Loading...

Gizi-receptjei

Gizi-receptjei / 2024. december 8., vasárnap

Mandulás-csokoládés csavart.

 


Advent második vasárnapjához érkeztünk, az ebéd utáni desszertünk pedig a készen megvásárolható leveles tésztának köszönhetően, egy igen egyszerűen elkészíthető mandulás csavart lett. A leveles tészta lehet pl. teljes kiőrlésű is, valamint a fehér csokoládé diabetikus, így a cukorbetegek is nyugodtan elkészíthetik, és megehetik. (így készült nálam is) A leveles tésztára sütés közben kissé rákaramellizálódott a csokoládé, és a mandula. A ropogósra sült tészta, a rákaramellizálódott csokoládéval, és mandulával, nagyon finom együtt.


Meghitt, várakozással teli Advent vasárnapot kívánok Mindenkinek!



 

Hozzávalók 9-10 db-hoz:

1 csomag leveles tészta (pl. teljes kiőrlésű)

5 dkg fehér csokoládé (nálam diabetikus)

7 dkg mascarpone

1 kk vaníliaaroma

5 dkg szeletelt mandula

tojás a lekenéshez

 


A szeletelt mandulát állandókevergetés/rázogatás mellett pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük ki egy tányérra, és hűtsük ki.

A leveles tésztát csomagoljuk ki. (ízlés szerint teljes kiőrlésű leveles tésztát is használhatunk)

A fehér csokoládét olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a mascarponéhoz a vaníliaaromával együtt, és keverjük simára. (Én diabetikus fehér csokoládét használtam.)

Ezután kenjük meg vele a leveles tésztának a felét, szórjuk rá a pörkölt mandulát, majd hajtsuk rá a szabadon maradt leveles tésztát, és tenyérrel  nyomkodjuk le.

Ezután tegyük be pár percre a fagyasztóba, hogy könnyen tudjunk majd dolgozni vele.

Pár perc után vegyük ki a fagyasztóból a tésztát, majd ízlés szerint vágjuk fel. (Én pizzavágóval szeleteltem fel, és 9 db lett belőle.)

A tésztacsíkokat csavarjuk meg, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb, és kenjük le felvert egész tojással.

Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd kb. 20 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 190 fokon, 20 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni.

 


Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk poreritrittel vagy porcukorral, majd úgy kínáljuk. A tészta jó ropogós, a csokoládés töltelék a pörkölt mandulával pedig nagyon finom, sütés közben kissé megkaramellizálódik.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: