Mákos túró nudli (cukorbetegeknek)
A kérés az volt hogy mákos nudli készüljön ebédre, és én gondolkodás nélkül hozzá is fogtam a nudlikészítéshez. Az egésszel csakis egyetlen gondom volt, hogy cukorbetegként én nem ehetek majd belőle..... de miért is ne csinálhatnék magamnak is tettem fel magamban a kérdést. Így aztán a már jól bevált túró nudli receptemet vettem alapul, (receptje erre a linkre kattintva található) majd eritrittel összekevert darált mákkal szórtam meg. Az elkészült nudli nagyon finom volt, de persze azért a krumplis tésztával készült mákos nudli (receptje a linkre kattintva található) az igazi.
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
5 dkg barna rizsliszt
5 dkg zabpehelyliszt
1 db tojás (nagy)
1 tk eritrit
csipet só
2-3 dkg olvasztott vaj
eritrittel összekevert darált mák ízlés szerint
A túrót villával törjük össze, ezután adjuk
hozzá a rizslisztet, a zabpehelylisztet, egy csipet sót, az eritritet, és az egész tojást, majd gyúrjuk
össze a tésztát. (Én apró szemű zabpelyhet daráltam le a kávédarálón és
azt adtam hozzá.)
Ezután takarjuk le folpack fóliával a tálat, majd tegyük be legalább egy órára a hűtőbe.
Közben datáljuk le a mákot és ízlés szerint keverjük össze eritrittel.
Vegyük ki a túrós masszát a hűtőből, majd nedves kézzel csippentsünk le kisebb darabokat, és a két tenyerünk között formázzuk meg.
Az elkészült nudlikat ezután tegyük bele forrásban lévő bő mennyiségű vízbe, majd
várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére, és gyöngyöző vízben főzzük még 8-10 percig.
(közben vegyünk ki egyet és kóstoljuk meg, hogy megfőtt-e, nehogy
túlfőzzük)
csepegtessük le, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajhoz, szórjuk meg ízlés szerint darált mákkal és eritrittel, majd alaposan forgassuk össze.
Tálaláskor halmozzuk a mákos nudlit tányérra, ízlés szerint ha szükséges szórjuk még meg eritrittel, majd jó étvággyal fogyasszuk el.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: