Magyarország tortája, Magyarország cukormentes tortája és a Szent István-napi kenyér 2021-ben
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta, az idén tizenötödik alkalommal megrendezett versenyen Magyarország tortája címet Fodor Sándornak a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó elnevezésű tortája nyerte el. Főbb alkotóeleme a pirított napraforgó, a vilmoskörte, a méz és a csokoládé.
és a készítője Fodor Sándor
Az idén a Szent István-napi kenyér a Solymár gyöngye lett., amely a solymári Hel Pékségben készült.
"A Solymár gyöngyét Varró Zsolt pékünk elképzelése alapján sütöttük Négy összetevő van benne: liszt, só élesztő és plusz egy az idő. 72 órás rozslisztről indított kovásszal készül, ami élesztő nélküli. Csak a dagasztással kerül bele 1 %-nyi élesztő".
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: