Lecsó füstölt kolbásszal
A nyár elmaradhatatlan étele a lecsó. Már többször készült idén nyáron is, több formával, most éppen füstölt kolbásszal. :-)
Hozzávalók:
4 nagyobb paradicsom
5 tv paprika
2 fej hagyma
20 dkg füstölt kolbász
1 ek. zsír
só
cukor
piros paprika
A zsírt lábasba teszem, felforrósítom, majd beleteszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom.
Ezután következik a kockára vágott paprika, és ilyenkor teszem hozzá a kolbászt is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon.
Amikor félig puha hozzáadom a felkockázott paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik.
Puha kenyérrel fogyasztom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: