Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. augusztus 4., vasárnap

Lecsó füstölt kolbásszal

A nyár elmaradhatatlan étele a lecsó. Már többször készült idén nyáron is, több formával, most éppen füstölt kolbásszal. :-) 




Hozzávalók:

4 nagyobb paradicsom
5 tv paprika
2  fej hagyma
20 dkg füstölt kolbász 
1 ek. zsír

cukor
piros paprika


A zsírt lábasba teszem, felforrósítom, majd  beleteszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. 

Ezután következik a kockára vágott paprika, és ilyenkor teszem hozzá a kolbászt is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon.

Amikor félig puha hozzáadom a felkockázott  paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik. 

Puha kenyérrel fogyasztom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: