Paprikás krumpli blog / 2025. február 19., szerda
Lángos kolbásszal és lila hagymával
Fiam egy főzős csopotban látta a lángost így "felturbózva", megkívánta, elkészítettem neki. :-)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 dkg vaj vagy margarin( vagy 2 ek. olaj)
1,5 dkg élesztő (vagy 3 g instant)
1 dl langyos tej
1 kk. cukor
kevés langyos víz
1 kk. só
tejföl
fokhagyma
reszelt sajt
lila hagyma
füstölt kolbász
olaj a sütéshez
A cukrot a tejbe szórom, meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, tetejét megszórom liszttel, felfuttatom. A lisztet egy tálba teszem, sózom, elmorzsolom benne a vajat, vagy margarint, hozzáteszem a felfuttatott élesztőt és langyos vízzel közepesen lágy tésztát dagasztok (géppel dagasztottam), letakarom.
Amikor duplájára kelt, lisztezett deszkán adagokra osztom, amilyen nagyságú lángost szeretnék, majd labdacsokká formálom. A tésztalabdacsokat letakarom, hagyom még kelni 20 percig.
Ekkor olajat forrósítok, a tésztát megfogom és a levegőben az ujjaimmal nyújtom, közben forgatom körbe-körbe. Könnyen nyúlik, mert lehúzza a saját súlya. Amikor megfelelően vékony már, a forró olajba teszem, közepes hőmérsékleten sütöm mindkét oldalát.
Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat leigya róla.
A tejfölt sózom kicsit, belekeverem a zúzott fokhagymát, és ezzel megkenve, majd kolbászkarikákat és lila hagymát rárakva, sajttal megszórva fogyasztjuk.
Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: