Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. február 19., szerda

Lángos kolbásszal és lila hagymával

Fiam egy főzős csopotban látta a lángost így "felturbózva", megkívánta, elkészítettem neki. :-) 







Hozzávalók: 

25 dkg liszt 
2 dkg vaj vagy margarin( vagy 2 ek. olaj) 
1,5 dkg élesztő (vagy 3 g instant) 
1 dl langyos tej
1 kk. cukor
kevés langyos víz 

1 kk. só
tejföl

fokhagyma

reszelt sajt

lila hagyma

füstölt kolbász 
olaj a sütéshez
A cukrot a tejbe szórom, meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, tetejét megszórom liszttel, felfuttatom. A lisztet egy  tálba teszem, sózom, elmorzsolom benne  a vajat, vagy margarint,  hozzáteszem  a felfuttatott élesztőt és langyos vízzel közepesen lágy tésztát dagasztok (géppel dagasztottam), letakarom.


Amikor duplájára kelt,  lisztezett deszkán adagokra osztom, amilyen nagyságú lángost szeretnék, majd  labdacsokká formálom. A tésztalabdacsokat letakarom, hagyom még kelni 20 percig. 

Ekkor olajat forrósítok, a tésztát megfogom és a levegőben az ujjaimmal nyújtom, közben forgatom körbe-körbe. Könnyen nyúlik, mert lehúzza a saját súlya. Amikor megfelelően vékony már,  a forró olajba teszem, közepes hőmérsékleten sütöm mindkét oldalát.  

Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat leigya róla.

A tejfölt sózom kicsit, belekeverem a zúzott fokhagymát, és ezzel megkenve, majd kolbászkarikákat és lila hagymát rárakva, sajttal megszórva fogyasztjuk. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: