Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. szeptember 28., szombat

Krumplis tészta

Megosztó étel a krumplis tészta, van aki nagyon szereti, van, aki annyira utálja, hogy meg sem eszi. Én az előbbiek táborát erősítem, imádom. :-) 



Hozzávalók:

1 kg krumpli
25 dkg száraz tészta
1 nagy fej vöröshagyma
1 kanál zsír
2 kk. pirospaprika
só, bors
 
A hagymát kockára vágva  világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítem sóval, borssal  és főzöm. 


Amikor már puha, összetöröm krumplitörővel, de úgy, hogy darabok maradjanak azért benne, ne legyen  teljesen pépes. 

Közben kifőzöm a tésztát, de nem teljesen puhára, hogy  a krumpli szaftjából még tudjon beszívni nedvességet, vagyis finom ízeket. A tésztát a tört krumplihoz keverem, és így hagyom állni fél óráig. 

Csemege uborka illik hozzá. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: